Ambassador Spotlight:  Paul Rodriguez

Ambassadeur Spotlight: Paul Rodriguez

1. Wat is je vroegste herinnering aan de oceaan?
Toen ik opgroeide in Oahu, was ik een militaire snotaap en we hadden eigenlijk onze eigen privébaai verderop in de straat. Ik kreeg thuisonderwijs en we gingen elke dag na de lunch naar het strand. Als mijn vader niet aan het werk was, zou hij elke kans die hij kreeg in deze baai duiken. Mijn dierbaarste vroege herinneringen zijn het uitkijken over het water vanaf een klif en op zoek naar de rode dobber van mijn vader, hij en zijn vrienden kwamen terug naar het strand met uhus, kumus, Omilu en de vreemde mu. Ik zou alle vissen inspecteren, ze intrigeerden me zo, en het feit dat ik mijn vader voedsel voor ons gezin kon zien zorgen, legde de basis voor mij als Spearo in de toekomst.
2. Ik begrijp dat speervissen een familietraditie is? Welke rol speelden je vader en je broers en zussen in je reis naar wapenbouw en speervissen?
Verwijs naar vraag #1 denk ik! Mijn vader was echt degene die me vanaf het begin in de speervisserij en houtbewerking / wapenbouw heeft gebracht. In Hawaï leerde hij me hoe ik een drietand moest gebruiken en later kocht hij mijn eerste wapen, het was een oude Aimrite. Je zou niet geloven hoe opgewonden ik was toen hij me het pistool liet zien. De eerste vis die ik ooit met dat geweer heb gedood, was een kleine To'au, het vuur van het doden van die vis overtreft elk hondje, grote uku, wahoo, mahi, enz. Die ik ooit heb gedood. Ik hoop op een dag de passie door te geven aan mijn zoon en dochter.
3. Heb je zelf een favoriete wapenconstructie? Of een favoriete innovatie die je hebt gemaakt of die je tijdens je reis heeft geïnspireerd?
Het is moeilijk te zeggen welke van mijn persoonlijke wapens mijn favoriet is, het is een gelijkspel tussen 3 wapens, en een die ik uiteindelijk aan een vriend heb verkocht omdat hij er zo dol op was. Ik zou zeggen dat mijn persoonlijke 120 Travel Hybrid nu mijn doel is. Voor bluewater heb ik een watergeballast pistool voor mezelf gebouwd en dat vind ik echt geweldig voor hondjes en wahoo. Wat innovatie betreft, lijken de reisgeweren die ik aan het bouwen ben wenselijk te zijn en ik denk dat het hele rijk van het maken van harpoengeweren nog veel ruimte heeft om te verkennen. Ik zal niet te veel in detail treden, maar ik ben voortdurend aan het innoveren en op zoek naar nieuwe manieren en technieken om reisgeweren beter te maken.
4. Wat denk je dat de toekomst van Spearguns in petto heeft? Meer boetiekfabrikanten die hun eigen merk of massaproducten van hogere kwaliteit creëren?
Er valt zoveel te zeggen over deze vraag, maar ik zal het relatief kort houden. Ik denk dat mensen in de wereld van vandaag veel respect hebben voor kleine bedrijven en ze willen ondersteunen. Het wachten is langer en de prijs is over het algemeen hoger, maar mensen willen weten dat hun favoriete wapen is gebouwd door iemand die erom geeft en niet is gebouwd door een computerprogramma en CNC. Ik denk dat we in de toekomst meer speerwerpers zullen zien die ofwel hun eigen wapens maken of naar een klein bedrijf of vriend gaan om hun wapen te laten maken, praten over toegankelijke klantenservice.
5. Velen van ons hebben een passie voor mooie Wood Spearguns, maar waarom is Wood voor jou persoonlijk de keuze? Je maakt ook prachtige hybride geweren. Wat is het grootste voordeel van het combineren van de twee belangrijkste materiaalkeuzes voor speergeweren?
Bij correct gebruik creëert Teak, Padauk of Purple Heart alleen of in combinatie een prachtig patroon en de korrels zijn altijd uniek. Elk pistool zal er iets anders uitzien, vooral als je hout met de juiste korrels kiest. Ik geef de voorkeur aan Teak boven alles, omdat het de gouden standaard is voor hout in een mariene omgeving. De combinatie teak en Carbon Fibre vind ik ook erg mooi. De hybride geweren zorgen voor een betere tracking, maar kunnen de terugslag niet zo goed aan. Het andere ding over koolstofvezel is dat het niet wordt beïnvloed door weer en zout water, dus het is natuurlijk een geweldige keuze voor een harpoengeweer. Een ding over het bouwen van harpoengeweren is dat voor elke wijziging die je aanbrengt, er consequenties zullen zijn wanneer je het in het water legt. Het gaat erom dat middenweg te vinden terwijl je het geweer mooi maakt. Ballast moet goed zijn, de plaatsing van de hendel en de tigger, de uitlijning van de as en het spoor, en de kracht van de band moeten allemaal samenwerken om een ​​goed uitgebalanceerd pistool te vormen dat recht en lang schiet met een minimale terugslag.
6. Waar zou je die speervisser, behalve een kwalitatief harpoengeweer, het meeste in investeren? Wat is de meest essentiële uitrusting die je hebt gevonden voor je persoonlijke jachtstijl?
Ik heb de afgelopen 4 jaar het genoegen gehad om veel nieuwe duikers kennis te laten maken met speervissen. Afgezien van een goed geweer zou ik ze altijd aanraden om een ​​paar goede freediving-vinnen en een masker met een laag volume te kopen. De rest kun je bij elkaar gooien maar met een goede geweervinnen en masker denk ik dat iedereen overal ter wereld kan duiken. Voor mijn jachtstijlen zijn er nog een paar andere essentiële items: in een rifomgeving is een haspelgeweer voor mij een must. Voor Bluewater heb je absoluut een goede float/line/slip tip en flashers nodig.
7. Zonder persoonlijke geheimen prijs te geven, welke gebieden van innovatie zijn volgens u de volgende voor een toekomst Spearguns?
Ik zei al eerder dat de reispistolen waar ik aan werk veel ruimte bieden voor innovatie. Ik hoop volgend jaar met wat nieuwe dingen uit te komen die sommigen zullen verbazen.
8. Vrouwtjes betreden de laatste tijd steeds vaker de onderwatervisserij. Welk advies heb je voor vrouwen die hun eerste custom build krijgen, vooral in een groter Bluewater-wapen?
Ik heb onlangs een Bluewater-pistool verkocht aan een kleinere vrouwelijke klant en ik moest het pistool op haar afstemmen. Er zijn veel dingen waar een wapenbouwer rekening mee moet houden, bijvoorbeeld de grootte van het handvat en de afstand tussen de trekkers, de rustlipjes voor het trekken van de band, het scheiden van de trekker van de borstkas om het laden te vergemakkelijken, de verhouding tussen de banden en de schachtmaat, ballast en balans om het pistool te manoeuvreren . Er zijn bepaalde soorten waar je een blauwwaterpistool niet voor kunt vervangen. Blauwvintonijn heeft naar mijn mening een groot pistool nodig met een groot bereik. Hoe pas je voor een kleinere vrouwelijke klant het pistool aan om zo ver te schieten en kan ze het nog steeds laden / manoeuvreren? Een moeilijk probleem, maar niet onmogelijk naar mijn mening.
9. Als je je passie voor speervissen en het bouwen van je eigen wapens, gemaakt voor die unieke omgeving, in een paar zinnen zou kunnen samenvatten, wat zou je dan met de wereld delen?
Het gevoel om je eigen wapen te bouwen en dan de kust uit te gaan en eten te halen voor je familie en vrienden zit diep in sommigen van ons ingebakken. Mensen hetzelfde zien doen met een pistool dat ik voor hen heb gebouwd, is nog beter. Dat is waarom ik het doe, ik vind het gewoon geweldig, het is een verslaving voor mij om geweren en speervissen te bouwen.
10. Boven alles wat met speervissen te maken heeft, waarderen we ten zeerste uw steun aan ons land als para-reddingsjumper van de luchtmacht. Hoe heeft dit unieke beroep een rol gespeeld in je reis naar speervissen? Beschouw je jezelf als een adrenalinejunkie? Hoe geven deze unieke rollen van soldaat en ondernemer vorm aan jouw unieke gezinsleven? Heel erg bedankt voor je service!
Als Pararescuman of PJ heb ik de kans gekregen om de wereld rond te reizen en te speervissen op plaatsen waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou gaan. Ik ben absoluut geen adrenalinejunkie, op dit moment zijn alle dingen die ik op het werk doe slechts een deel van het werk. Deze rollen houden me extreem druk, mijn werkschema verandert voortdurend en ik ben over het algemeen een half jaar weg. Als ik thuis ben, ben ik overdag met mijn familie. 7 avonden per week ben ik tot ongeveer 12.00 uur in de garage aan het werk aan harpoengeweren. Ik noem in het leger zijn mijn 'dagtaak' en ik zou zeggen dat ik ongeveer 30 uur per week besteed aan het bouwen van wapens en het runnen van het kleine bedrijf! Bedankt voor de vragen!
Bekijk dit bericht op Instagram

Fijne Valentijnsdag voor mijn mooie vrouw die een geweldige moeder is en mijn partner in het leven door dik en dun, ik hou van je schat. @justine.rod

Een bericht gedeeld door Paul Rodriguez (@hotrodspearguns) op